nedeľa 25. augusta 2013

Badyánové placičky

2 vejce., 200 g moučkového cukru., balíček vanilínového cukru., 125 g hladké mouky., 125 g škrobové moučky., 15 g mletého badyánu
Vejce vyšleháme ručním elektrickým šlehačem na nejvyšším stupni do pěny a postupně přidáváme cukr a vanilínový cukr, dokud nevznikne kompaktní hmota. Mouku smícháme se škrobovou moučkou, prosijeme a rozdělíme na dvě části. Každou část spolu s mletým anýzem zašleháme při střední rychlosti do vaječného krému. Dvěma lžičkami tvarujeme z těsta hrudky o velikosti lískového ořechu a pokládáme je na vymaštěné plechy vyložené papírem na pečení (mezi hrudkami necháme dostatečnou vzdálenost!). Plechy s placičkami necháme přes noc vedle sebe (ne na sobě!) v teple zaschnout. Příští den je upečeme. Po upečení sejmeme placičky z plechu a necháme je vychladnout.
Elektrická trouba- cca 130 – 150° C (bez předehřátí)., horkovzdušná trouba – cca 120° C (bez předehřátí)., plynová trouba – stupeň 1 – 2 (předehřátá)., doba pečení cca 25 – 30 minut.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára