utorok 20. augusta 2013

Pestrá pěnová srdce

2 bílky., ½ lžičky citronové šťávy., ½ lžičky citronové kůry., 150 g moučkového cukru., žlutá., červená a modrá potravinářská barva., lžíce višňové zavařeniny., pestré stuhy
Z bílků a citronové šťávy ušleháme pevný sníh. Moučkový cukr prosijeme a pomalu vmícháme do sněhu. Sníh ušleháme tak, aby tvořil špičku. Směs rozdělíme na 4 porce. První ponecháme bílou, druhou pomocí citronové kůry a žluté potravinářské barvy zbarvíme dožluta. Třetí pomocí zavařeniny a červené potravinářské barvy obarvíme na červeno. Čtvrtou na modro. Troubu předehřejeme na 150° C. Plech vyložíme pečicím papírem. Obarveným sněhem po částech plníme sáčky na zdobení, na kterých máme připevněny špičky s malým otvorem ve tvaru hvězdy, a na papír namalujeme srdce. V zapnuté otevřené troubě necháme kousky hodinu sušit. Přes noc sušíme opět, ale už při pokojové teplotě. Ozdobíme stužkami.
Příprava cca 20 minut., sušení cca 9 hodin., kousek cca 30 kalorií

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára