nedeľa 24. júla 2016

Makaróny s drubeží citrónovou omáčkou

250 g makarónů, 300 g krůtích řízků, 2 mrkve, svazeček pórku, 2 lžíce oleje,1/4 l instantní drůbeží polévky, 200 g šlehačky, 3 lžíce citrónové šťávy a solamylu, plátek citronu
Makaróny vaříme v osolené vodě 12 min. Řízky a mrkev nakrájíme na kostičky, pórek na šikmé tenké plátky. Na rozpáleném oleji opečeme ze všech stran maso s mrkví a pórkem, osolíme, opepříme. Zalijeme vývarem, uvedeme do varu a vaříme asi 5 min. Přidáme šlehačku a citrónovou šťávou, krátce povaříme, za stálého míchání poprášíme solamylem a necháme vzkypět. Makaróny scedíme, vyrovnáme na mísu, přelijeme omáčkou a zdobíme petrželkou a plátkem citronu.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára