streda 19. októbra 2016

Kuře zadělávané s brokolicí

1 kuře, 2 hlavy brokolice nebo 1 květák, 2 lžíce Solčanky, 30 g slunečnicového oleje, 50 g hladké mouky, 2 lžíce petrželové natě, mořskou sůl.
Kuře dáme do 1 l vroucí vody, do které jsme přidali Solčanku. Vaříme doměkka, kuře vyjmeme a částečně prochladlé rozdělíme na porce. Brokolici uvaříme do křupava v menším množství vody, kterou jsme osolili mořskou solí. Z oleje a mouky připravíme světlou jíšku, kterou rozředíme vývarem z kuřete, abychom dostali omáčku vhodné hustoty. Povaříme 20 minut na mírném ohni, dochutíme solí a petrželkou, přidáme maso a prohřejeme. Podáváme obložené vařenou brokolicí a jako přílohu rýži Natural.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára