piatok 21. októbra 2016

Paprikáš ze slepice

slepici, 40 g slaniny, 2 lžíce oleje, cibuli, lžíci mleté papriky, 2 dl kysané smetany, lžíci hladké mouky, vývar, ocet, sůl.
Slepici uvaříme v osolené vodě doměkka. Mezitím zpěníme na slanině na kostičky nakrájenou cibuli, když zlátne, přidáme papriku a zamícháme. Mírně podlijeme vývarem, 2 lžícemi octa, osolíme. Vaříme na mírném plameni, aby se cibule rozvařila a paprika rozvinula chuť a vůni. Uvařenou slepici zbavíme největších kostí a nakrájíme na porce. Vložíme do cibulového základu, podlijeme a za občasného obracení 20 minut zvolna dusíme. Zahustíme smetanou rozmíchanou s moukou a povaříme za stálého míchání.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára