streda 19. októbra 2016

Pečené kuře na budvaru

1 kuře, sůl, 50 g rostlinného tuku, 1 dl vody, 20 g hladké mouky, 3 dl piva Budvar, 40 g másla, 75 g cibule, 100 g žampionů, 200 g smetany, 2 cl ginu nebo borovičky.
Kuře nasekáme na porce, osolíme, vložíme do tukem vymazaného pekáčku, zastříkneme vodou a za občasného přelévání a obracení upečeme doměkka. Porce vyjmeme, šťávu vydusíme do tuku, zaprášíme moukou, slabě osmahneme, zalijeme pivem a provaříme. Mezitím na másle osmahneme nakrájenou cibuli a žampiony, vložíme do šťávy, přidáme smetanu a gin, dochutíme a krátce povaříme. Porce kuřete přeléváme šťávou a podáváme s těstovinami, rýži nebo máslovými noky.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára