streda 1. februára 2017

Plněná vepřová panenka

1/2 vepřové panenky, 10 cm pórku, 5 dkg salámu Poličan nebo Herkules, 5 dkg sýru Eidam, sečuánský pepř, sůl, máslo
Vepřovou panenku nařízneme ze dvou stran, tak aby se dal vytvořit větší plát. Ten naklepeme, posolíme a ochutíme sečuánským pepřem. Pórek spaříme a naklademe jednotlivé listy na panenku. Pak na ně naslkádáme salám a sýr. Panenku zarolujeme a převážeme. Na na pánvi ji velmi rychle opečeme. Jen aby zbělela a póry masa se uzavřely. Pak vložíme panenku do pekáčku, mírně podlejeme vodou nebo vývarema přidáme trochu másla. Pečeme při 220°C za stálého podlévání a obracení asi 30 min. Pak maso vyjmeme a odstraníme motouz a krájíme na úhledené plátky. Jako přílohu podáváme brambory a zeleninovou oblohu.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára